top of page

De zes belangrijkste voordelen van maatwerk.

Bijgewerkt op: 16 jan. 2021

Het internet staat vol webshops met mooie kant-en-klare juwelen. In de winkelstraten liggen de etalages vól. Waarom dan meer betalen voor maatwerk?

Een op maat gemaakt juweel is uniek en bezorgt je een persoonlijk eindresultaat. Het creatieproces is volledig afgestemd op jou, je verhaal en persoonlijke wensen. Maar er zijn nog tal van andere voordelen waar je in eerste instantie misschien niet aan denkt.

1. Maatwerk is een milieubewuste keuze


Het eerste voordeel van maatwerk is dat het een milieubewuste keuze is. Ik wijdde hier een volledig blogartikel aan omdat ik dit één van de voornaamste en belangrijkste pluspunten van maatwerk vind (het volledige artikel over waarom maatwerk een milieubewuste keuze is lees je hier).

Kiezen voor een op maat gemaakt juweel is gunstig voor het milieu omdat de productie lokaal én op kleine schaal gebeurt. Geen massaproductie dus. En dus geen nodeloze verspilling van grondstoffen, energie en water of nodeloze uitstoot van schadelijke gassen. Er wordt enkel geproduceerd waar effectief vraag naar is en grondstoffen hoeven de wereld niet rond te reizen om bij de eindconsument te geraken.

Ook heeft de ontginning van goud en edelstenen een zware ecologische impact in de regio's waar het ontgonnen wordt. Fabrikanten van massa geproduceerde sieraden houden hier nauwelijks tot geen rekening mee. Mijn focus daarentegen ligt op het herwerken van edelstenen en goud van oude juwelen. Dat brengt mij bij een tweede voordeel van maatwerk.

2. Je kan oud goud gebruiken en zo de kosten drukken

Nog een groot voordeel van maatwerk is dat je zelf de nodige grondstoffen kan aanleveren voor het maken van een nieuw juweel. Niet alleen het goud, maar ook de edelstenen van oude juwelen kunnen gebruikt worden voor een volledig nieuw juweelontwerp.

Met het omsmelten van oud goud en het hergebruiken van edelstenen spaar je dus niet enkel het milieu, maar bespaar je ook fors op de aankoopprijs van jouw op maat gemaakt juweel. Dat is natuurlijk mooi meegenomen.


3. Jouw juweel heeft een grote emotionele waarde


Het proces om een juweel speciaal voor jou te laten ontwerpen kan misschien omslachtig lijken, maar het heeft een enorme meerwaarde. Het is super persoonlijk. Jouw eigen verhaal, jouw mijlpalen en herinneringen vormen de basis van het juweelontwerp.

Bovendien kan het hergebruiken van de trouwringen van je grootouders jouw juweel extra emotionele waarde verlenen. Dat maakt het veel waardevoller dan een doorsnee juweel dat je uit een etalage plukt bij de juwelier.


4. Er wordt speciaal voor jou een uniek en exlusief ontwerp bedacht.

Niet alleen is jouw juweel enorm persoonlijk, het is ook uniek. Een juweel dat je in samenspraak met een goudsmid ontwerpt en waar je een eigen persoonlijke touch aan geeft is hoogstwaartschijnlijk een pièce unique. Zoals jouw juweel bestaan er geen twee identiek dezelfde.

5. Je wordt begeleid in je keuzes en krijgt deskundig advies.


Een goudsmid luistert naar je verhaal, je wensen en voorkeuren. Vervolgens overlopen jullie de verschillende mogelijkheden. Hij/zij begeleidt je om een doordachte keuze te maken tussen de verschillende materialen, kleuren, vormen en formaten.

Een goudsmid kent de risico’s en zwaktes van bepaalde materialen en technieken beter dan eender welke andere verkoper in de juwelenbranche. Rekeninghoudend met jouw persoonlijke voorkeuren en praktische vereisten probeert hij je beslissingen in goede banen te leiden zodat het eindproduct volledig aan jouw verwachtingen voldoet.


6. Het eindproduct is van hoge kwaliteit en is duurzaam.


Elke zelfrespecterende en gepassioneerde goudsmid is trots op zijn vak en zal jou een zo kwalitatief mogelijk product willen afleveren. Dit in tegenstelling tot massa geproduceerde juwelen die allesbehalve gericht zijn op kwaliteit en dus vaak maar een kort leven beschoren zijn.

Wanneer je kiest voor maatwerk investeer je in een product van degelijke kwaliteit. Eén van mijn business goals is om juwelen te maken die een leven lang meegaan en zelfs van generatie op generatie doorgegeven kunnen worden.

Heb jij goesting gekregen om een juweel op maat van jouw verhaal te laten maken? Wil jij inspraak hebben in hoe jouw juweel eruit moet zien? Klik dan door naar maatwerk en ontdek hoe we samen jouw droomjuweel kunnen realiseren.

238 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
DSC04709.jpg

HET WOUD VAN GOUD

mijn blog

bottom of page