© 2020  by Brenda Kestemont

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Volg Brenda Kestemont op sociale media

WERKWIJZE

Ik werk uitsluitend op bestelling en zo worden alle projecten in samenspraak en op maat van de klant ontworpen. Klanten ontvang ik tijdelijk in de intieme setting van mijn eetkamer, hoewel er voor 2021 een verhuis naar een splinternieuw goudsmidatelier op de planning staat. Een persoonlijke aanpak staat centraal, want dit vind ik cruciaal om een resultaat te bekomen waar de klant zichzelf en zijn verhaal volledig in kan terugvinden.

 

Omwille van deze benadering, om kwaliteit en een goede service te verzekeren kan ik slechts een handvol projecten gelijktijdig verwerken. Tijdig een afspraak vastleggen en rekening houden met enige wachttijd is dus aangeraden. 

WERKWIJZE MAATWERK 

Ik help klanten graag met het uitwerken van hun idee. Afhankelijk van de ideeën, wensen en mogelijkheden maak ik tijdens een afspraak een ontwerp via losse schetsen en notities.

 

Niet enkel de vormgeving wordt besproken maar ook de gewenste materialen, edelstenen en de afwerking van het juweel. Ik werk uitsluitend in 18kt goud en uitzonderlijk ook in zilver. Ik ga op zoek naar de ideale edelstenen die het ontwerp vervolledigen. In sommige gevallen is het interessanter om eerst op zoek te gaan naar een unieke edelsteen en het ontwerp daarop te baseren in plaats van andersom.

Op basis hiervan stel ik na de afspraak een vrijblijvende offerte op en bezorg ik die via mail aan de klant. Tijdens de afspraak is het niet altijd mogelijk om een volledig beeld te krijgen van het maakloon en kostprijs van de gewenste materialen en vergt dit nog enig opzoekwerk. 

GEWICHT GOUD & KOSTPRIJS DIAMANT

De meest bepalende factor in de kostprijs van een gouden juweel is diens gewicht, maar evenzeer de kwaliteit en het formaat van eventuele edelstenen en/of diamanten. Daarom kan de geschatte kostprijs vaak nog bijgestuurd worden indien deze niet binnen het budget past.

 

Er kan dan geopteerd worden voor een andere (half)edelsteen, een kleinere diamant, de ring wat dunner te maken, een iets fijnere ketting, ...

MAAKLOON​ 

 

Het maakloon is het tarief voor de gepresteerde werkuren (afspraak, opzoekwerk, werk aan de werkbank). Dit betekent dat een eenvoudig ontwerp goedkoper is dan een complex ontwerp, maar dat aan op zoek gaan naar een zeldzame edelsteen ook een prijskaartje hangt.

Maaklonen voor op maat gemaakte juwelen starten doorgaans vanaf 175 euro. 

AFLEVERTERMIJN

Er is een aflevertermijn van 8 tot 12 weken. Spoedbestellingen worden aangenomen, maar tegen een kleine meerprijs. Hou er rekening mee dat dit niet in alle gevallen mogelijk is. 

VERWERKEN AS

As van een overleden huisdier of persoon kan in een juweel op maat verwerkt worden. Een assieraad hoeft geen ouderwets kokertje te zijn, as kan op verschillende manieren verwerkt worden in een modern, hedendaags ontwerp. Ook hier help ik je graag met een symbolisch sierraad uit te werken.