top of page

Zo kies jij de perfecte verlovingsring.

Je bent klaar om de grote vraag te stellen en je wil graag een op maat gemaakte verlovingsring uitkiezen voor je partner maar je vraagt je af hoe je het geschikte model uitkiest? Je weet niet hoe of waar te beginnen? Je hebt geen idee van wat ze mooi vindt, wat praktisch of duurzaam is? Je krijgt van het idee alleen al stress?


Dan kan het een goed idee zijn om een deskundige onder de arm te nemen die je voorziet van alle informatie die je nodig hebt om een afgewogen beslissing te maken. Iemand die ervoor zorgt dat jouw toekomstige dolenthousiast is over de ring die je voor haar kiest.


Hier zijn alvast enkele zaken die je zélf kan doen.


*ik schrijf dit blogartikel vanuit het klassieke scenario dat een man de verlovingsring uitkiest voor zijn vriendin. Dit enkel omwille van de simpele reden dat dit gemakkelijker schrijft. Ben jij een man dat op punt staat jouw vriend ten huwelijk te vragen? Ben jij een vrouw die een op maat gemaakte verlovingsring wil samenstellen voor je vriendin? Ben jij een vrouw die een huwelijksaanzoek plant voor je vriend? Dan ben je hier aan het juiste adres, want ik heb lak aan klassieke rolverdelingen en #loveislove.

1) Achterhaal wat ze mooi vindt.


Het lijkt op ’t eerste zicht misschien een moeilijke klus als je niet thuis bent in juwelen en modeaccessoires maar een globaal idee krijgen van wat ze mooi vindt is de eerste stap in het uitkiezen van een verlovingsring. Het is cruciaal om te achterhalen wat haar smaak en stijl net is.


Hou een tijdje in de gaten welke juwelen ze draagt. Draagt ze eenvoudige, fijne juwelen? Of zijn ze net zwaar en opvallend? Goud? Zilver? Misschien grote en kleurrijke edelstenen? Wees alert voor opmerkingen die ze maakt over de verlovingsring van haar beste vriendin of de trouwring van haar zus.


Probeer haar gsm of laptop te onderscheppen. Bekijk haar opgeslagen posts op Instagram, mogelijks steek je daar al iets uit op. Misschien heeft ze wel een Pinterest bord met juwelen die ze dolgraag om haar vinger zou zien schitteren. En als je dan toch bezig bent, scroll dan eens verder en misschien bots je per toeval wel op haar "Wedding inspiration" bord. You’ll thank me later.


2) Werk met de geschikte goudsmid.


Wanneer je een goed beeld hebt van haar smaak en stijl is het moment aangebroken om op zoek te gaan naar de geschikte partner in crime die je ondersteunt tijdens deze reis door onbekend terrein.


Belangrijk is dat het werk van de juweelontwerper aansluit bij de stijl van je vriendin. Het lijkt misschien alsof een goudsmid álles kan maken en de opties eindeloos zijn maar het heeft absoluut geen zin om iemand aan te spreken die een totaal andere stijl aanbiedt dan datgene waarnaar jij op zoek bent. Zelfs niet als die een pak goedkoper blijkt te zijn. Trust me on this one, het bespaart je een grote teleurstelling.


Daarnaast is het niet onbelangrijk om voor iemand te kiezen waar je een goed gevoel bij hebt, die transparant is en je kan vertrouwen. Kies iemand met ervaring, een goede reputatie en vergeet niet om enkele reviews te lezen.


3) Stel een realistisch budget voorop.


Je bent niet verplicht om een volledig maandloon te spenderen aan een verlovingsring maar wees je bewust van het verschil in kostprijs tussen kwalitatief maatwerk en juwelen dat van de fabrieksband zijn gerold.


Wanneer je kiest voor een handgemaakte verlovingsring investeer je in kwaliteit die je niet kan vergelijken met machinaal gefabriceerde juwelen van grote merken. Goudsmeden zijn doorgaans gekend voor hun perfectionisme en gaan zeer exact en secuur te werk. Bovendien ligt de nadruk niet op zoveel mogelijk winst maken maar op de passie voor hun vak. De kwaliteit die daaruit voortvloeit valt moeilijk te evenaren.


Om jou ietwat een referentie te geven: de aankoopprijs van een verlovingsring ligt gemiddeld tussen €750 en €2500.4) Hou rekening met het praktische aspect.


Esthetiek is één ding, maar een verlovingsring moet ook praktisch zijn. Stel jezelf volgende vragen: Gaat ze de ring alle dagen dragen of enkel in het weekend of voor speciale gelegenheden? Mag ze op het werk juwelen dragen? Werkt ze met haar handen of heeft ze hobbies waardoor de ring sneller blootgesteld wordt aan slijtage?


Dit zijn zaken waar een goudsmid rekening mee houdt tijdens het bedenken van een ontwerp. Zo kom je niet alleen tot een ontwerp dat ze mooi vindt, maar ook eentje dat bij haar en haar levensstijl past.


5) Wees voorzichtig met trends.


Trends volgen kan verleidelijk zijn, maar vergeet niet dat de ring liefst een leven lang in de smaak valt.


Ikzelf vind het heerlijk om modeperikelen te volgen, het zijn vaak leuke toevoegingen aan mijn portfolio die nieuwe klanten aantrekken. Maar eerlijk is eerlijk. Bij een verlovingsring raad ik áltijd aan om voor iets tijdloos te kiezen. Je wil dat je partner de ring liefst zo lang mogelijk draagt en mooi blijft vinden.

6) Exploreer je opties qua design.


Het kan geen kwaad om vooraf wat research te doen over concrete elementen die het uitzicht van de ring bepalen. Ik denk dan bijvoorbeeld aan de kleur van het metaal. Verkiest ze de warmte van geel of roos goud? Of houdt ze meer van de koele tonen van wit goud?


Opteer je voor iets traditioneel zoals een solitaire ring met één centrale edelsteen? Of iets wat minder ‘verlovingsring’ schreeuwt zoals bijvoorbeeld een ring met allemaal kleine edelsteentjes?


Kortom, er zijn heel wat zaken waarover je al kan nadenken alvorens je bij een goudsmid langsgaat voor een afspraak. Pinterest, Instagram en Google zijn vanaf nu jouw beste vrienden. Stel jezelf de volgende vragen of zwier eens enkele zoektermen in bovengenoemde apps.


- Een klassieke solitaire? Een halo ring? Een cluster ring? Een eternity ring?

- Soort edelsteen? Diamant of kleursteen?

- Vorm van de edelsteen? Rond, ovaal, peer, marquise, emerald, princesse, …?


Een goede voorbereiding is de helft van het werk en wanneer jij je vervolgens laat bijstaan door iemand die jou doorheen alle mogelijkheden begeleidt en je helpt om afgewogen beslissingen te maken, dan ontwerpen jullie samen ongewijfeld de perfecte ring voor je toekomstige verloofde.


Je hebt de ware al gevonden, nu enkel nog een verlovingsring die bij haar past. Wil je graag dat ik jou daarbij help? Klik dan door naar maatwerk en kom binnenkort langs zodat we samen jouw perfecte verlovingsring kunnen ontwerpen.

298 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


DSC04709.jpg

HET WOUD VAN GOUD

mijn blog

bottom of page