top of page

ALGEMENE VOORWAARDEN

 

Deze verkoopsvoorwaarden werden bepaald door: 

 

Brenda Kestemont

Atelier te Lennik (België)

BTW en ondernemingsnummer BE 663.944.907

E-mail: info@brendakestemont.com

Website: www.brendakestemont.com

 

Door het plaatsen van een bestelling en een voorschot/betaling uit te voeren geeft de klant zijn akkoord voor deze voorwaarden. Ten allen tijde behoudt Brenda Kestemont het recht de voorwaarden te veranderen en draagt de klant de verantwoordelijkheid deze op te volgen. Vragen of opmerkingen dienen gecommuniceerd te worden via info@brendakestemont.com of via het contactformulier op de website.     

 
Product 

Alle juwelen worden handgemaakt door Brenda Kestemont. Daardoor kunnen er kleine verschillen in afwerking of afmetingen zitten. Brenda Kestemont probeert de kleuren van de artikelen zo waarheidsgetrouw mogelijk weer te geven via foto's. Toch is het mogelijk dat de kleuren op de foto's iets afwijken van de echte kleuren. 

Prijzen worden niet vermeld op de website daar de juwelen op aanvraag gemaakt werden en deels ontworpen werden door de koper. De prijs is variabel en afhankelijk van de wensen en de gekozen materialen van de koper. Bovendien garandeert Brenda Kestemont iedere klant discretie en een uniek juweel. 

Bestelling

Brenda Kestemont en de klant komen samen tot een totstandkoming van de opdracht. Dit gebeurt in overleg. Overleg gebeurt via e-mail of via mondelinge afspraak met Brenda Kestemont. Afgesproken prijzen zijn in euro, inclusief 21% BTW en exclusief verzendingskosten. De uitvoering van de bestelling start vanaf ontvangst van het voorschot. Uitvoeringsperiode duurt gemiddeld 2 - 8 weken, tenzij anders afgesproken.

De betaling gebeurt binnen de beveiligde omgeving van PayPal of na contact per overschrijving op volgend rekeningnummer: BE59 0017 9652 0226, ten aanzien van Brenda Kestemont.

Levering

De verzendingskosten worden berekend op basis van de tarieven van Bpost. Als u in België woont, betaalt u verzendingskosten van 6 euro. Uw pakketje is dan verzekerd tot 500 euro en vergt een handtekening bij ontvangst. Bestellingen worden verzonden binnen de 5 werkdagen na ontvangst van betaling, tenzij anders vermeld.

 

Brenda Kestemont is niet aansprakelijk voor verlies, beschadiging of diefstal tijdens de verzending. Bent u hiervan toch het slachtoffer geworden, neem dan zeker contact op via info@brendakestemont.com, want uw pakketje is hiervoor verzekerd. 

Indien gewenst kan u Brenda Kestemont contacteren om het pakketje zelf af te halen. U betaalt dan geen verzendingskosten.

Aanpassing aankoop

​Voor het aanpassen van juwelen na ontvangst/ophaling wordt een meerkost vanaf 15 euro aangerekend, tenzij anders afgesproken. De prijs voor het vergroten en dus toevoegen van extra grondstoffen aan 18kt gouden juwelen wordt op basis van gewicht berekend. Prijzen worden steeds afgesproken met de koper alvorens de aanpassing uit te voeren. 

 

Wanneer u ervoor kiest om uw bestelling te laten aanpassen kan dit 1-2 weken in beslag nemen, tenzij anders afgesproken in drukke periodes.

Annuleren of retourneren van aankoop

Brenda Kestemont biedt sommige producten online aan die door de klant online aangekocht kunnen worden, dit valt onder een verkoop op afstand. Bij een verkoop op afstand geldt voor de klant een herroepingsrecht van 14 kalenderdagen. Zoals artikel 46 van de Wet betreffende Marktpraktijken en consumentenbescherming, §1.2 aanduidt: “De consument heeft het recht aan de onderneming mee te delen dat hij afziet van de aankoop, zonder betaling van een boete en zonder opgave van motief binnen 14 kalenderdagen vanaf de dag die volgt op de levering van het goed of op het sluiten van de dienstenovereenkomst.” 

 

Vanaf het moment van levering heeft de klant dus 14 kalenderdagen de tijd om zich te bedenken en de producten terug te sturen. De klant is verplicht Brenda Kestemont hiervan schriftelijk op de hoogte te brengen. Dit kan via e-mail, waarin men duidelijk schrijft dat men afziet van de aankoop. Het pakket moet vervolgens binnen de 14 kalenderdagen terug in het bezit zijn van de verkoper. De klant krijgt vervolgens van de verkoper een bevestigingsmail met daarin de nodige documentatie. De klant verzendt het pakket terug naar de verkoper en draagt daarbij zelf het risico van verzending. Er wordt daarom aangeraden om een extra toeslag te betalen om het pakket te verzekeren. De verzendkosten van de retour dienen door de klant zelf betaald te worden. Het juweel mag absoluut geen sporen van gebruik vertonen. Indien de producten schade oplopen door de verzending of indien de zending kwijtraakt kan men niet meer rekenen op een compensatie. 

UITZONDERING: Het herroepingsrecht geldt niet voor producten op maat gemaakt voor de klant, maatwerk of op producten die duidelijk voor een specifieke persoon bestemd zijn. 

 

Het annuleren of retourneren van maatwerk is dus niet mogelijk. Eens Brenda Kestemont gestart is met het vervaardigen van het gewenste juweel is annuleren van de bestelling niet meer mogelijk. Producten die op maat gemaakt werden worden bijgevolg ook niet retour geaccepteerd, noch omgeruild.
 

 
Garantie

De juwelen van Brenda Kestemont zijn gemaakt met degelijke materialen en zijn van goede kwaliteit, maar als er toch iets mis gaat en u kunt aantonen dat het buiten uw schuld om gebeurd is, dan heeft u een garantie van één maand na ontvangst. Reparaties zijn in dit geval kosteloos (als u alle onderdelen bijgehouden heeft). Eventuele verzendingskosten zijn voor rekening van de koper. Reparaties na de periode van 1 maand worden in rekening gebracht. Prijs wordt steeds afgesproken met de klant alvorens de reparatie uit te voeren. Voordat u juwelen ter reparatie terugstuurt neemt u contact op via info@brendakestemont.com

 

Er is geen garantie op het verkleuren van metalen onderdelen. Deze verkleuring is onvermijdelijk en hangt af van de zuurtegraad van uw huid.

Recht tot weigeren van opdracht

Brenda Kestemont aanvaardt slechts de opdrachten waarvoor zij de kwalificaties en materialen bezit. Brenda Kestemont kan een opdracht voor maatwerk weigeren.

Privacy​

​Uw persoonlijke gegevens worden gebruikt ten behoeve van de afhandeling van de bestelling en eventuele e-mailmarketing. Uw gegevens worden niet aan derden doorgegeven.

bottom of page