top of page

Hallo, 

Ik ben Brenda!

Ik ben een 31 jarige goudsmid en mijn atelier is gelegen te Lennik, net buiten Brussel. In het nieuwbouwproject van mijn echtgenoot en mezelf mocht een splinternieuw goudsmidatelier niet ontbreken. Het is een plaats waar ik volledig tot rust kom en elke dag met plezier vertoef.
 
Goudsmid worden was geen kinderdroom van mij, het heeft me bloed, zweet en tranen gekost om erachter te komen wat ik wil doen in het leven.

Na drie jaar studeren behaalde ik mijn bachelordiploma Orthopedagogie en werkte twee jaar als opvoedster in verschillende instellingen. Ik worstelde met de lange werkdagen, weekend- en nachtdiensten, werkende feestdagen en slecht geregelde uurroosters. Ik was nog maar een jonge twintiger en ik voelde me vervreemden van mijn eigen leven.

Toen ik op een dag als begeleider in een houtatelier terecht kwam doorging ik een ware openbaring. Iets ontwerpen en dat eigenhandig maken, het was alsof er iets ontwaakte in mij. Nooit eerder had ik zulke passie gevoeld en ik besefte dat ik misschien beter met mijn handen kon gaan werken.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Wanneer ik iets later per toeval op een cursus edelsmeden botste wist ik wat me te doen stond. Ik diende mijn ontslag in en smeet me in een waanzinnig avontuur.
 Soms moet je je leven heruitvinden en alles overhoop gooien om je geluk na te streven. Dat is precies wat ik deed…

SoulStudio Brenda Kestemont-83.jpg
"Soms moet je je leven heruitvinden
om je geluk na te streven."

SoulStudio Brenda Kestemont-63.jpg
SoulStudio Brenda Kestemont-117.jpg

Twee jaar later had ik het certificaat Goudsmid in handen. Tijdens mijn opleidingen leerde ik de beginselen van het traditionele ambacht. De echte kneepjes van het vak leerde ik door enkele jaren voltijds in een goudsmidatelier te werken, bij drie rasechte vakvrouwen.

Intussen bouwde ik aan mijn eigen zaak waardoor ik, zes jaar na het nemen van die moedige beslissing, eindelijk de sprong nam naar volledige zelfstandigheid. Ik kan me vólledig focussen op het ontwikkelen van eigen creaties aan mijn werkbank in mijn atelier en mijn klanten de nodige liefde en aandacht geven die ze verdienen.


Wanneer ik niet aan mijn werkbank zit ben ik meestal op zwier met vrienden, vind je me snuisterend in interieurblogs en -magazines of kruip ik wel eens onder een dekentje in de zetel met een goeie serie (die ik dan meteen op één avond binge watch).

Ik hou niet van drukke steden, maar geniet meer van roadtrips doorheen uitgestrekte landschappen. Mijn all-time favorite reisbestemmingen zijn Schotland en Italië, want lang leve pasta, whiskey en rode wijn. 

Hoe kan ik jou helpen?

01.

MAATWERK OP AFSPRAAK

Een juweel especially for you, al dan niet gemaakt van oud goud met emotionele waarde, dat bedoeld is om generaties te overleven.

 

 

 

 

HERSTELLINGEN &
INKOOP OUD GOUD

Herstellingen of verstellingen van eigen juwelen?

Verkoop van oude sieraden die liggen te verstoffen?

Ik help jou graag verder.

02.

CADEAUBON​

 

Verras iemand met een cadeaubon. Laat de bon bij je thuis toekomen en personaliseer het kaartje zelf met een leuke boodschap!

03.

Dit zeggen anderen over mij

DSC07091-2.jpg

Net onze trouwringen gaan oppikken bij Brenda en fantastisch tevreden van het resultaat. Brenda heeft ons van in het begin ondersteund in de zoektocht naar wat we juist exact zochten en het resultaat mag er zijn! Dikke merci!

- Hilde & Kristof
bottom of page