top of page

Hallo, 

Ik ben Brenda!

Als 32-jarige goudsmid met een atelier in Lennik, net buiten Brussel, heb ik de luxe om dagelijks te werken in een ruimte die ik samen met mijn echtgenoot heb gebouwd. Dit is mijn toevluchtsoord, mijn creatieve hub, waar ik volledig tot rust kom en waar ik elke dag met liefde en passie mijn ambacht beoefen.

Mijn pad naar het goudsmeden was allesbehalve rechtlijnig. Na drie jaar studeren behaalde ik mijn bachelordiploma Orthopedagogie en werkte ik twee jaar als opvoedster. Maar de lange werkdagen, weekend- en nachtdiensten, en het werken op feestdagen vielen me zwaar. Ik was nog jong, maar voelde me steeds meer vervreemd van mijn eigen leven.

Alles veranderde op een dag toen ik als begeleider in een houtatelier terechtkwam. Daar, tussen het stof en gereedschap, voelde ik een vonk van passie die ik nooit eerder had ervaren. Het ontwerpen en maken met mijn eigen handen gaf me een gevoel van voldoening dat ik niet had voor mogelijk gehouden. Het was een openbaring die me deed besluiten om mijn leven radicaal om te gooien.

 

Ik vond mijn roeping in het edelsmeden en nam de sprong om mijn carrière volledig om te gooien. Na een intensieve opleiding behaalde ik mijn certificaat als goudsmid.

coverfoto.jpg
"Soms moet je je leven heruitvinden
om je geluk na te streven."

pict20200828_205055_0.jpg
DSC01269.jpg

Tijdens mijn opleiding leerde ik de basis van het traditionele ambacht, maar het echte vakmanschap en de fijne kneepjes van het vak leerde ik in de jaren die volgden, toen ik werkte in een goudsmidatelier onder de hoede van drie uitzonderlijke vakvrouwen. Deze jaren waren cruciaal voor mijn ontwikkeling als goudsmid en voor het vinden van mijn eigen stem in het vak.
 

Na zes jaar van hard werken en het opbouwen van mijn eigen zaak, nam ik de stap naar volledige zelfstandigheid. Nu kan ik me volledig richten op het creëren van unieke, op maat gemaakte stukken aan mijn werkbank, met alle liefde en aandacht die mijn klanten verdienen.
 

Buiten mijn atelier geniet ik van de simpele geneugten van het leven: tijd doorbrengen met mijn gezin en vrienden, snuisteren in interieurblogs en -magazines, en lekker wegkruipen onder een dekentje met een goede serie. Ik hou niet van de drukte van steden, maar geef de voorkeur aan roadtrips door uitgestrekte landschappen. Mijn hart ligt in Schotland en Italië, want lang leve pasta, whiskey en rode wijn.

Welkom in mijn wereld van goudsmeden, waar elk stuk dat ik maak doordrenkt is van passie, geduld en vakmanschap. Hier vind je niet alleen juwelen, maar ook verhalen en emoties die ik graag met je deel.

Van creatie tot restauratie

Met Brenda werken is echt een plezier: een leuke afspraak om alles te overlopen, de mogelijkheid om verschillende keuzes (én in verschillende prijsklasses) te overlopen en dan... een pracht van een resultaat. Of het nu gaat over een kleine herstelling, het laten herleven van een 70's zilveren armband of het maken van een volledig nieuwe ring: alles werd met hart en ziel gedaan en het resultaat is ontzettend mooi. Dank je wel, Brenda, wat ben ik blij dat ik koos voor jouw talent en kunde.

Kristien Lindemans

bottom of page