Ik ben een 28 jarige goudsmid. Mijn atelier heeft een tijdelijk onderkomen te Schepdaal,  net buiten Brussel. Vanaf 2021 kan je me in Lennik vinden, waar het nieuwbouwproject van mijn echtgenoot en mezelf ook een splinternieuw goudsmidatelier bevat. 

 

Goudsmid worden was geen wilde kinderdroom van mij, het heeft me bloed, zweet en tranen gekost om erachter te komen wat ik wil doen in het leven.

Na drie jaar studeren behaalde ik mijn bachelordiploma Orthopedagogie en werkte twee jaar als opvoedster in verschillende instellingen. Ik worstelde met de lange werkdagen, weekendshifts, nachtdiensten, werkende feestdagen, slecht geregelde wissels en uurroosters. Ik was nog maar een jonge twintiger en ik voelde me vervreemden van mijn eigen leven.

Toen ik op een dag als begeleider in een houtatelier terecht kwam doorging ik een ware openbaring. Ik besef dat dit vrij dramatisch klinkt, maar een openbaring was het echt. Iets ontwerpen en dat eigenhandig maken, het voedde iets in mij. Nooit eerder had ik zo'n passie gevoeld en ik besefte dat ik misschien beter met mijn handen kon gaan werken.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Wanneer ik iets later per toeval op een cursus edelsmeden botste wist ik wat me te doen stond. Ik diende mijn ontslag in en smeet me in een waanzinnig avontuur.
 Soms moet je je leven heruitvinden en alles overhoop gooien om je geluk na te streven. En dat is precies wat ik deed…

"Soms moet je je leven heruitvinden om je geluk na te streven."

Twee jaar later had ik het certificaat Goudsmid/Juweelontwerper in handen. Ik leerde de beginselen van het traditionele ambacht van enkele zeer ervaren goudsmeden. Nu werk ik voltijds in een goudsmidatelier bij drie vakvrouwen en daarbovenop ben ik ook constant in de weer voor mijn eigen zaak.  In mijn vrije uren weet je me dus waarschijnlijk te vinden aan mijn eigen werkbank bij me thuis, waar ik voortdurend bezig ben met het ontwikkelen van nieuwe creaties.

Wanneer ik niet aan mijn werkbank zit ben ik meestal op zwier met vrienden, vind je me in de Basic Fit of kruip ik uitzonderlijk wel eens onder een dekentje in de zetel met een goeie serie (die ik dan meteen op één avond binge watch). Ik hou niet van erg drukke steden, maar geniet meer van roadtrips doorheen mooie landschappen. Schotland en Toscane zijn tot nu toe mijn favoriete reisbestemmingen, want lang leve pasta, whiskey en rode wijn. 

© 2020  by Brenda Kestemont

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Volg Brenda Kestemont op sociale media