© 2019 by Brenda Kestemont

 Juweelontwerp - Op afspraak in atelier te Lennik - Algemene voorwaarden

Ik ben een 28 jarige goudsmid en edelsteenzetter. Mijn atelier is bij me thuis in Lennik, net buiten het bruisende Brussel. 

Goudsmid worden was geen wilde kinderdroom van mij, het heeft me bloed, zweet en tranen gekost om erachter te komen wat ik wil doen in het leven.

In 2013 behaalde ik mijn bachelordiploma Orthopedagogie en werkte daarna twee jaar als opvoedster in een dagactiviteiten-centrum. Ik belandde er in het houtatelier en kwam daar tot het besef dat ik eigenlijk liever met mijn handen werk. In mijn zoektocht naar een creatieve uitlaatklep vond ik een cursus Goudsmid & Juweelontwerper en wist meteen: dít is het! Soms moet je je leven heruitvinden en alles overhoop gooien om je geluk na te streven. En dat is precies wat ik deed…

"Soms moet je je leven heruitvinden om je geluk na te streven."

Juni 2016 had ik het certificaat Goudsmid Juweelontwerper in handen. Ik leerde de beginselen van het traditionele ambacht van enkele zeer ervaren goudsmeden. Nu werk ik voltijds in een juwelierszaak bij drie vakvrouwen en daarbovenop hou ik me bezig met mijn eigen bedrijfje.  In mijn vrije uurtjes weet je me dus meestal te vinden aan mijn eigen werkbank, waar ik voortdurend bezig ben met het ontwikkelen van nieuwe creaties.

--------

Mijn Curriculum Vitae