© 2020  by Brenda Kestemont

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Volg Brenda Kestemont op sociale media

OUD GOUD

TRANSFORMATIE VAN OUDE JUWELEN

Oude juwelen kunnen gesmolten en omgevormd worden tot een nieuw juweel. Wanneer de klant voldoende goud kan aanleveren om zijn gewenste project mee te verwezenlijken dan betaalt hij enkel het maakloon en eventuele aankoop van edelstenen.

Helaas is het hersmelten van oud goud niet altijd aangewezen, sommige sieraden zijn niet geschikt om hergebruikt te worden. In oude sieraden zit vaak nog, het intussen verboden, metaal nikkel of sommige bevatten zoveel soldeernaden dat het hersmolten metaal dreigt te scheuren en zo het afleveren van een kwalitatief eindproduct onmogelijk maakt. Doorgaans worden bijvoorbeeld oude witgouden juwelen en kettingen niet opnieuw gesmolten, tenzij ze een zuiveringsproces ondergaan waar onvermijdelijk een zeker percentage verlies en kosten aan verbonden zijn.

Kettingen worden niet handgemaakt. Ze worden machinaal vervaardigd en aangekocht bij de producent en kunnen dus niet van oud goud gemaakt worden. ​Hier dient dus steeds de nieuwprijs betaald te worden.

GEBRUIK VAN RECUP DIAMANT

Wanneer er in oude juwelen nog bruikbare diamanten zitten, kunnen deze uit het bestaande montuur verwijderd worden en gebruikt worden in een compleet nieuw ontwerp. Dit biedt de klant talloze mogelijkheden, terwijl hij op die manier de kosten drukt.  

 

INKOOP OUD GOUD

Goud dat niet geschikt is voor hersmelten kan de klant echter wel verkopen en wordt dan in mindering gebracht op de uiteindelijke factuur. Alsook kan indien er bij een transformatie project nog goud teveel zou zijn, dit verkocht worden en gebruikt worden om het maakloon mee te betalen. 

 

Het oud goud wordt getest, gewogen en in waarde bepaald aan de hand van de dagkoersen. Inkoopbedragen boven 500 euro worden via overschrijving geregeld.